Werkwijze

Ik begrijp dat het niet makkelijk is om af te vallen en help je persoonlijk om een evenwichtige relatie met eten te krijgen!

 

Je start altijd met een vrijblijvend adviesgesprek. Als je met mij aan de slag wilt, dan hebben we een uitgebreid intakegesprek. Hierin zullen ook eventueel medicijngebruik en gezondheidsvragen aan bod komen. Ik zal jouw Body Mass Index (BMI) en vetpercentage meten. Ook bied ik de mogelijkheid om jouw bloeddruk en bloedglucosewaarden te meten. Op die manier maak ik jouw uitgangspositie inzichtelijk. Vervolgens gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw overgewicht en werk van daaruit aan oplossingen. Mijn adviezen zijn altijd heel praktisch en passend bij jouw leven. Daarbij volg ik de richtlijnen van de Gezondheidsraad. Naast het geven van persoonlijke adviezen en werken met leuke verhelderende opdrachten, is het blijven motiveren en coachen een belangrijk onderdeel van mijn werk. Samen bespreken we hoe jij jouw doel kan bereiken. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met jouw eigen eetpatroon. Het voedingsadvies is op basis van gezonde voeding en in de supermarkt te verkrijgen, waarbij je gewoon met huisgenoten mee kunt eten. Geen pillen, crash- of eiwitdiëten, waardoor je wel snel afvalt, maar daarna vaak weer meer zal aankomen. Afvallen met een hongergevoel is niet nodig. Te weinig calorieën leidt namelijk tot een tragere stofwisseling, waardoor je meer moeite zult krijgen overtollige kilo's kwijt te raken. Met voldoende verantwoord eten, voorkom je het jojo-effect.

 

Vanaf 1 september 2021 ben ik op de woensdagavond en vrijdagochtend werkzaam bij  Living Healthy in Zetten. 

 

Wanneer je aanvullend verzekerd bent kunnen mijn consulten vergoed worden. Vraag dit na bij jouw zorgverzekering of kijk op mijn website onder "vergoedingen".